Середа, 24.04.2024, 17:44

АСОЦІАЦІЯ ПЕДАГОГІВ ХРИСТИЯН ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Меню сайту
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
КЗШ №106
Мережа Євроклубів Кривого Рогу
Сайт Ради лідерів

Ви також можете розмістити посилання на наш сайт:

Зеленопільська НСЗШ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Грудень » 5 » ОПТИМІЗАЦІЯ ЗЕЛЕНОПІЛЬСЬКОЇ ШКОЛИ
14:41
ОПТИМІЗАЦІЯ ЗЕЛЕНОПІЛЬСЬКОЇ ШКОЛИ

ОПТИМІЗАЦІЯ ЗЕЛЕНОПІЛЬСЬКОЇ ШКОЛИ

Нажаль в суспільстві склалося негативне враження, щодо слова оптимізація. Це слово в першу чергу чомусь викликає асоціацію з скороченням закладів освіти, культури чи медицини, хоча насправді головною метою опримізації є в першу чергу організація та надання якісних послуг населенню незалежно від їх місця проживання.

Зеленопільська неповна середня загальноосвітня школа є найменшою школою в Криворізькому районі. Так на 1 вересня 2011 року в школі приступило до навчання 43 дитини. На це є ряд причин головна з яких це те, що в школі навчаються лише діти з села Зелене Поле. Відповідно напрошується питання, чи потрібні витрати державних коштів на утримання такої маленької школи? Враховуючи демографічну ситуацію та дослідивши чисельність дітей в інших школах ми констатуємо, що середня кількість дітей шкільного віку в селах не перевищує 50. А в школах району де підвозяться діти, іноді з 12 сіл, кількість дітей, за рідким виключенням, не перевищує 300 учнів.

Зелене Поле для нашого регіону є середньостатистичним селом в якому налічується понад 70 дітей шкільного віку. Які закінчивши 9 класів школи продовжують навчання в 10-11 класах Надеждівської школи, Криворізькому обласному ліцеї-інтернаті для сільської молоді, Жовтоводському педагогічному училищі, Криворізьких технікумах, коледжах та ПТУ.

Нажаль понад 10 років школі приділяли мало уваги і цілком зрозуміло, що в першу чергу потрібно виділяти державні кошти на підтримку шкіл з більшою кількістю учнів. В школі з часом зникає їдальня, потім шкільні майстерні та спортивна кімната. Відбувався поступовий процес занепаду школи, якій в 2011 році виповнилося 136 років, а відповідно є і будівля, що налічує понад 100 років та потребує капітального ремонту. Влада району та населення села почали піднімати питання, що так не повинно бути, діти повинні мати якісну освіту незалежно від того де вони проживають! Можна вирішити питання шляхом підвозу дітей, але це понад 10 км та через 2 залізничні переїзди. Але місцева влада вирішила по іншому за 2 останні роки в школі з`явився компютерний клас (8 учнів на 1 компютер), а з 2010 року за підтримки В.С.Мельника школу підключено до швидкісного інтернету, ним же подаровано 2 тенісних столи для ведення уроків з фізичного виховання. Спільними зусиллями Криворізької РДА особисто Позивайла О.О., Кравчик Л.В., СФГ ім Шевченка в особі О.О.Мельника, Голови Криворізької районної ради В.С.Мельника, який є відповідальним за наш регіон, сільської голови Орджонікідзенської сільської ради Л.М.Костирьової та звичайно за участі батьківського комітету та вчителів школи з 2010 року введено в експлуатацію внутрішній туалет, замінено на металопластикові 50% вікон та вхідні двері, міні топочну, яка може надати економію до бюджету та покращить тепловий режим школи, а на сьогодні ми можемо похизуватися новою шкільною їдальнею.

Таким чином в школі створено належні умови для навчання дітей, можливо більшість учнів навіть столиці нашої країни не мають таких умов створених для навчання. Тож наші діти з надією дивляться в майбутнє та розуміючи, що їх доля не байдужа дорослим, доводять це на справах. В 2008 та в 2010 році ми ставали переможцями на всеукраїнському конкурсі «Громадянин» та за підтримки В.С.Мельника мали змогу бути на нагородженні в столиці держави та відвідати Верховну Раду України, маємо багато перемог на міжобласному конкурсі «Ерудит», обласному конкурсі «Колія», розробляємо туристичні маршрути та приймаємо гостей навіть з Канади. Нам не соромно за нашу державу, яка оптимізує освіту та надає якісні знання дітям району. Головним же своїм досягненням ми вважаємо випускників, які кожного року підтверджують свою конкурентну спроможність.

Директор школи В.М.Шульга

Переглядів: 1332 | Додав: директор | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: