Четвер, 28.03.2024, 19:12

АСОЦІАЦІЯ ПЕДАГОГІВ ХРИСТИЯН ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
КЗШ №106
Мережа Євроклубів Кривого Рогу
Сайт Ради лідерів

Ви також можете розмістити посилання на наш сайт:

Зеленопільська НСЗШ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Жовтень » 18 » МАРШРУТ ПАРК ВЕСЕЛІ ТЕРНИ-СЕЛО ЗЕЛЕНЕ ПОЛЕ-КУРГАН МОГИЛА БАБА
15:23
МАРШРУТ ПАРК ВЕСЕЛІ ТЕРНИ-СЕЛО ЗЕЛЕНЕ ПОЛЕ-КУРГАН МОГИЛА БАБА
 

Технологічна картка екскурсії

 

 «Парк Веселі Терни - с. Зелене Поле – Меморіальний комплекс ВВВ «Могила Баба»»

        Розроблена екскурсія розрахована на масову аудиторію. Тривалість екскурсії 3,54 години. Можливі зміни в тривалості залежно від цільвої направленості і бажання груп та при необхідності можливе розміщення невеликих груп (не більше 5 чоловік) на ночівлю в сільському будинку.

 

Мета екскурсії: екологічна, історико-культурна, пізнавальна, наукова.

 

Завдання екскурсії: за допомогою заздалегідь відібраних туристичних об’єктів та матеріалами «папки екскурсовода» ознайомити туристів з історією та пам’ятками історичної спадщини парку Веселі Терни, с. Зелене Поле та Меморіального комплексу ВВВ «Могила Баба».

 

Маршрут пішохідної частини екскурсії:

Парк Веселі Терни: вікові дуби та дерева - залишки маєтку Харіна – краєвиди парку;

Село Зелене Поле: Храм – Зеленопільська школа – Неврологічний диспансер – Цвинтар с. Зелене Поле – Братська могила с. Зелене Поле.

Меморіальний комплекс ВВв «Могила Баба»: поховання скіфського жреця – Курган «Могила Баба» - командний пункт 82 стрілецького корпусу.

 

Загальні організаційні вимоги: екскурсовод строго дотримується маршруту екскурсії, не порушує правила дорожнього руху, слідкує за безпекою екскурсантів. На під’їздах до парку «Веселі Терни», села Зелене Поле та кургану Могила Баба використовується автобусний транспорт. При наявності в автобусі телевізора під час переїзду транслюються 15 хвилинні професійні краєзнавчі ролики про парк Веселі Терни, село Зелене Поле, Менонітську Кірху та курган «Могила Баба» та надається інформація екскурсоводом про об’єкти. В разі відсутності телевізора можливі покази телевізійних краєзнавчих роликів на мультимедійних засобах в Зеленопільській школі та під час привалів на природі. Сама екскурсія пішохідна, не вимагає значних фізичних та моральних сил.

Вступ. Організаційна частина: знайомство групи з екскурсоводом, бесіда про правила поведінки та безпеки. Оголошення теми екскурсії, короткий перелік об’єктів, що будуть відвідані під час екскурсії. Визначитись з цільовою метою групи. Повідомити про тривалість маршруту.

 

Загальна інформаційна частина:

 

Основна частина екскурсії:

 

ПАРК ВЕСЕЛІ ТЕРНИ

 

СЕЛО ЗЕЛЕНЕ ПОЛЕ

 

 

МЕМОРІАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС ВВВ МОГИЛА БАБА

11.Могила жреця. Наголосити на шкоду «чорних археологів». Показати поховання жреця. Тривалість - 5 хв.

12.Меморіальний комплекс ВВВ Курган «Могила Баба». Розповідь про історію кургану. Його стратегічне значення, пов’язане із розташуванням на вододілі, як у часи козацької епохи так і в часи ВВВ. Розповідь легенди про історію кургану у часи Б. Хмельницького. Розповідь історії визволення району під час боїв за Кривий Ріг у роки ВВВ. Розповідь про роль комплексу під час святкування Дня Перемоги у наш час. Тривалість етапу 20 хвилин.

13.Командний пункт 82 стрілецького корпусу. Надати можливість оглянути окопи та гармату. Наголосити на укріплення воєнних років та відновлені в післявоєнні роки бліндажів. Тривалість етапу 10 хв.

 

         Підсумки екскурсії: Підводяться підсумки екскурсії, коротке узагальнення побаченого.

За попередньою домовленістю із екскурсійною групою можлива організація «солдатської каші», приготовленої у лісосмузі поряд з курганом.

        

 

 

Переглядів: 2100 | Додав: директор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: